Figyelem!! A portál teljes körű használatához jelentkezzen be!!

Egészségpénztári tagság előnyei

Az egészségpénztár megfelelő kiválasztásával előnyök egész sorához juthat.

Miért előnyös az Önkéntes Egészségpénztár?

 • Mert adó-visszatérítést érvényesíthet.
  Egyéni befizetései (tagdíj, eseti befizetés) és az adomány együttes összege után 20%-os adó-visszatérítést vehet igénybe. Az igénybe vett preventív szolgáltatásokra (pl.: szűrővizsgálatok) és a legalább 24 hónapra lekötött összeg után további 10-10%-os SZJA-visszatérítést érvényesíthet.
 • Mert az egyéni egészségszámlán lévő összegek után a Pénztár hozamot ír jóvá negyedévente.
  Befizetéseit és a jóváírt hozamokat névre szóló, egyéni számlán tartjuk nyilván, amelynek egyenlegéről minden évben számlalevelet küldünk.

 • Mert nyomon követheti befizetéseit.
  Befizetéseit és a jóváírt hozamokat névre szóló, egyéni számlán tartjuk nyilván, amelynek egyenlegéről minden évben számlalevelet küldünk.

 • Mert hozzátartozói számára is elérhető.
  Szolgáltatásainkat az Ön által bejelentett közeli hozzátartozói is igénybe vehetik. (Szolgáltatás igénybevételére jogosult közeli hozzátartozó: házastárs, élettárs, gyermek, szülő, testvér, egyeneságbeli rokon, örökbefogadott és nevelt gyermek, örökbefogadó és nevelő szülő.)

 • Mert örökölhető.
  A számláján lévő összeget az Ön által jelölt kedvezményezett is teljes mértékben felhasználhatja. Az egészségpénztári számlájára örököst jelölhet meg, amennyiben ezt elmulasztja, a mindenkori törvényes örököst illeti a számlára befizetett tagdíj, mely így garantáltan nem vész el.

 • Mert a tagdíjfizetést a munkáltató átvállalhatja.
  A vállalt tagdíjának fizetését a munkáltatója részben vagy teljesen átvállalhatja. A tagdíjátvállalás (tagdíj hozzájárulás) esetén az adó és járulékterhek kedvezőbben alakulnak, mint bérjellegű kifizetések esetén, ezért Ön és munkáltatója is jobban járhat.

Egészségpénztár és egészségpénztár között is lehetnek jelentős különbségek.

Miért érdemes az OTP Egészségpénztárt választania?

 • Mert csökkentheti az egészségvédelemre fordított kiadásait.
  Az egészségpénztári szolgáltatókkal kötött szerződéseink révén 5-30% külön árkedvezményt vehetnek igénybe tagjaink a szolgáltató partnereinknél.
 • Mert az egyéni igényekhez alkalmazkodik.
  Rugalmasan alkalmazkodunk az Ön egyedi igényeihez. Szolgáltatásaink közül szabadon választhat, valamint szolgáltatói hálózatunk bővítésénél egyéni igényeit is figyelembe vesszük.

 • Mert kiemelkedő szolgáltatásokat kínál.
  Magas színvonalú szolgáltatásokat biztosítunk tagjaink és azok hozzátartozói részére egyaránt. A belépést követően kapott OTP Egészségkártyával könnyedén és biztonságosan vásárolhat. Az OTP Egészségvonalon keresztül bármikor lekérdezheti egyéni számlája egyenlegét. A mindenkori kamattól függetlenül 1,5% kamatkedvezménnyel veheti igénybe az OTP Bank Folyószámlahitelét.

 • Mert megbízható.
  Az OTP Egészségpénztár az egyik leggazdaságosabban működő önkéntes egészségpénztár, mely stabilan és biztonságosan működik és hátterében az OTP Bankcsoport áll.

 • Mert taglétszám alapján Magyarország piacvezető egészségpénztára.
  2016. december 31-én taglétszáma meghaladta a 240 ezer főt, vagyona pedig a 10 milliárd forintot.