Egészségpénztári tagság előnyei

Tudja, milyen előnyökkel élhet egészségpénztári tagként?

Családja kiadásait is elszámolhatja

Jelentse be családtagjait kedvezményezettnek, így az ő egészségügyi és egyéb kiadásaikat is rendezheti egészségszámlájáról. A pénztári befizetés után 20% adó-visszatérítést igényelhet, érdemes tehát egészségszámláról fizetni a család kiadásait is. 
Társkártyát is igényelhet számukra, mellyel közvetlenül hozzátartozói is vásárolhatnak.
(A Portálon egyszerűen megjelölheti családtagjait kedvezményezettnek: Ügyintézés/Családtagjaim bejelentése kedvezményezettnek menü.)

Növelheti forrását

Az egészségszámlájára történő befizetések után 20% adó-visszatérítést igényelhet, évente akár 150 000 forintot (750 000 Ft befizetése esetén). Az egyéni befizetések mellett már a munkáltatói hozzájárulás és adomány után is igényelheti a 20% adó-visszatérítést. 
(A Portálon ellenőrizheti, mekkora a még kihasználatlan adójóváírás összege és hogy mennyi befizetés szükséges ennek kiaknázásához: Ügyintézés/Egyenleglekérdezés menü.)

Egyedi árkedvezményeket is igénybe vehet

Akár 5-30 százalékos árkedvezményt is igénybe vehet a szolgáltatóknál tagságának köszönhetően, hiszen partnereink gyakran nyújtanak engedményt kifejezetten a pénztártagoknak.
(Az állandó kedvezményekről a Portál Szolgáltató keresőjében, az aktuális időszakos árengedményekről pedig itt tájékozódhat.)

További 10% adó-visszatérítés igénylése is lehetséges

Amennyiben – átmenetileg szabad – pénzét 2 évre leköti, vagy egészségszámlája terhére – orvosi javaslattal – vesz igénybe szűrővizsgálatot, úgy további 10% adó-visszatérítésre válhat jogosulttá.
(A Portálon néhány kattintással lekötheti egyenlegét: Ügyintézés/Lekötés menü.)

Egészségkártyával kényelmesen vásárolhat

OTP Egészségkártyával egyszerűen, gyorsan fizethet a több ezer kártyaelfogadó hely valamelyikén és bizonyos webshopokban is. 
(A kártya elfogadóhelyeket könnyedén megismerheti a Szolgáltató keresőn keresztül, a „Csak kártya” mező kipipálásával.)

Több 100 terméket, szolgáltatást számolhat el

Pénztári számlája terhére többek között olyan kiadásokat is elszámolhat, mint a szemüveg, fogászat, nőgyógyászati/urológiai vizsgálat, babaápolási termékek, vagy a lakáscélú jelzáloghitel törlesztés. 
(Termékkeresőnkben – név és termékcsoport alapján keresve is – megismerheti az egészségpénztári számlára megvásárolható termékeket. A többi elszámolható tételről itt tájékozódhat.)

Egész élete során számíthat egészségszámlájára

Pénztári egyenlegét olyan élethelyzetekben is felhasználhatja, mint a gyermek születésenevelésebeiskolázása, a lakáscélú jelzáloghitel törlesztése, az idősgondozás, vagy a temetés költségeinek elszámolása.


Ismerje meg, milyen kiadásokat finanszírozhat egészségpénztári számlájáról!

template_error_txt
template-text
template-text